divendres, 15 de maig del 2009

Caldereta de xai amb fideus

.
Ingredients

500 grams de carn de xai
Una tira de cansalada viada
Una ceba petita
Un all, romaní, sal i pebre
200 grams de fideus grossos

Per fer la picada necessitem
6 o 7 ametlles o avellanes
alls picats i julivert també picat
una llesca de pa fregit

Preparació

Daurarem el xai i la cansalada en una cassola, quan estigui ben rossejat ho traurem i en l’oli que ha quedat sofregim la ceba, tallada petita i un all sense pelar, ho anem fent poc a poc, lentament, quan la ceba estigui daurada afegim el xai i la cansalada, donem unes voltes i a continuació ho cobrim d’aigua i ho deixem una hora bullint.

Apart fem la picada i la reservem.

Quan la carn estigui ja cuita, tirarem els fideus, han de bullir uns quinze minuts, abans d’acabar la cocció, afegim la picada dissolta en una mica del suc de la cassola, i ho proveu de sal i rectifiqueu.
Quan els fideus ja estiguin cuits, ho retirem del foc i ho aromatitzem amb unes branquetes de romaní, per donar-li un toc especial al plat.

Aquest era un plat que ja feien les nostres àvies i a més a més és molt econòmic, ja que amb uns sis euros podreu fer aquest plat per quatre persones.

Dolors Andrés
.